3 GYAKORI TÉVHIT A JEGESKÁVÉRÓL

2019. 05. 07.

Érdekességek

Akár hidegen, akár forrón szereti a kávét, ránk mindig számíthat, ha hideg fejjel kell dönteni.

Rázva vagy keverve? Rátöltve vagy aláöntve? Jéggel vagy tisztán? Csak egy dolog biztos: az üdítőitalok világában bőven akadnak választási lehetőségek és eldöntendő kérdések. És bárkit kérdezünk, mindenkinek határozott véleménye van arról, hogyan is kell elkészíteni egy bizonyos italt.

Nincs ez másképp a kávék világában sem. Olyan korszakba léptünk, ahol a jegeskávék, a cold-brew kávék, a hidegen csepegtetett kávék vagy éppen a nitro kávé már nem ismeretlen fogalmak. Aki nekilát felkutatni a legjobb elkészítési módszereket, az hamarosan a lehetőségek és a vélemények szédítő áradatával szembesül. És arra is gyorsan ráébred majd, hogy a jegeskávé milyen nagy vitákat tud gerjeszteni – ideje hát eloszlatni néhány gyakori tévhitet ezzel kapcsolatban.

#1 tévhit: A jég felhígítja a kávét

Érthetőnek tűnik, hiszen ha egy kész italba jeget teszünk, akkor egy idő után az eredeti ital felvizezett változatát kapjuk. Azonban ha helyesen készítjük a jegeskávét, akkor ennek pont az ellenkezője történik – természetesen ügyelni kell a megfelelő arányokra. Ehhez bármelyik kávékapszulánkat használhatja, csak arra kell figyelnie, hogy pontosan adagolja a jeget és a tejet (a tej opcionális). Ha az adagolás megfelelő, megőrzi a kávé gazdag ízeit. Próbálja ki elronthatatlan receptjeinket, és ha még tökéletesebb élményre vágyik, használja a kifejezetten jegeskávékhoz készített őrleményeinket!

#2 tévhit: A jegeskávé az édesszájúaknak való.

Vannak olyan típusú jegeskávé lehetőségek, amelyek kifejezetten az édesszájúaknak szólnak, mint a frappé vagy az affogato, de a jegeskávék minden variációját az édességek közé sorolni hiba lenne. Valójában a jegeskávé az egyik legkarakteresebb és legtestesebb ital, amelyben tökéletes egyensúlyban vannak az ízek és az aromák.

#3 tévhit: A jegeskávé kifejezetten nyári ital.

Ennek a tévhitnek az az oka, hogy az emberek a hideg italokat a forró nyárral társítják, de ki ne vágyna felfrissülésre az év többi napján is? A jegeskávék annyira sokfélék, hogy messze túlmutatnak egy-egy napszakon vagy évszakon – vagyis csak döntés kérdése, hogy egy frissítő vagy egy kényeztető receptet választunk-e.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról és akciós ajánlatainkról.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen személyre szabott ajánlatot,

vagy hívjon minket a +36 80 08 01 08 * telefonszámon
*ingyenesen hívható
Üzenet írása