TERROIR ÍZJEGYEK

2019. 05. 07.

Érdekességek

A Nespresso Grand Cru kávéi a termőföld, az éghajlat és a termőhely harmóniáját közvetítik.

Ahogyan a mi személyiségünkre, úgy a Nespresso Grand Cru kávéira is nagy hatással van a környezet.

A Terroir, azaz a termőföld, az éghajlat és a termőhely együttese nagy hatással van a kávé ízére és karakterére. (Velünk ellentétben néhány kávé kifejezetten szereti a szakadó esőt.)

Az alábbiakban hat teljesen ellentétes termőterületet mutatunk be, illetve olyan, egymástól különböző kávéízeket, melyeknél a különbség az eltérő terroir-nak köszönhető.

India

A termelők kereset kiegészítésként a kávé mellett fűszereket is termesztenek. A bors felkúszik a kávécserjékre, így nem csoda, hogy az indiai kávé annyira fűszeres.

A különleges termőterületek sora még hosszú, amelyek közül most csak néhányat mutattunk be. Azonban a világ összes terroir-jának megvan a saját ízprofilja, mi pedig termelőinkkel együtt azon dolgozunk, hogy e különleges, jellegzetes ízjegyeket előcsalogassuk.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról és akciós ajánlatainkról.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen személyre szabott ajánlatot,

vagy hívjon minket a +36 80 08 01 08 * telefonszámon
*ingyenesen hívható
Üzenet írása