HÉT MÓDSZER A NAGYVILÁGBÓL, AMIVEL A NESPRESSO GONDOSKODIK AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁSRÓL

2020. 04. 24.

Fenntarthatóság

A KAPSZULÁK UTAZÁSA

A Nespresso gondoskodik arról, hogy az újrahasznosítás épp olyan természetes folyamat legyen, mint a kedvenc espresso kávénk elkészítése. A környezetvédelmi protokollunkat világszerte alkalmazzuk, Svájctól egészen Szingapúrig.

A bolygónk az élőhelyünk, a legnagyobb  kincs számunkra. Szeretnénk kivenni a részünket a megóvásából, ezért keményen dolgozunk azon, hogy fogyasztóink számára praktikus újrahasznosítási lehetőségeket biztosítsunk.

Az első program 25 évvel ezelőtt indult Svájcban, mára azonban 39 országban vagyunk jelen Nespresso újrahasznosítási kezdeményezéseinkkel, és több mint 14 000 gyűjtőpontunk áll rendelkezésre.

Ismerje meg kezdeményezéseinket a világ legkülönbözőbb tájairól:

 

  1. AUSZTRÁLIA

A fogyasztók a használt kapszulákat az erre a célra kialakított „Nespresso Ausztrália Posta” használtkapszula-gyűjtőtasakokban gyűjthetik. Egyszerűen postázhatják, illetve bármelyik postán leadhatják őket.

 

  1. SVÁJC

A híres svájci postával közösen működtetjük a szuper kényelmes „Újrahasznosítás otthon” elnevezésű megoldásunkat Svájcban. A kávéfogyasztók a Nespresso tasakban összegyűjtött kapszulákat egyszerűen odaadják a postásnak a következő rendelés kiszállításánál.

 

  1. HONGKONG

A használt kapszulákban maradt kávézaccot a HongKong „Új területek” nevű kerületében található Szerveshulladék Újrahasznosítási Központba küldjük, ahol mezőgazdasági komposzt készül belőle. A kávézacc nitrogénben gazdag, amely a komposzt és a trágya három legfontosabb tápanyag-összetevőjének egyike.

 

  1. FRANCIAORSZÁG

Partnereinkkel együttműködésben már több mint 3 millió fogyasztó számára biztosítottuk az alumínium csomagolás lerakásának lehetőségét újrahasznosítás céljából kihelyezett hulladéktárolókkal Franciaországban. A „Fém” projektünk keretében motiváljuk a kisméretű alumínium csomagolás gyűjtését a francia nemzeti csomagolás-újrahasznosítási rendszeren belül oly módon, hogy pénzbeli ösztönzést nyújtunk minden szétválogatott tonnáért.

 

5.ARGENTÍNA

A kapszulák újrahasznosítása során kinyert kávézacc a tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokat foglalkoztató Pecohue szabadidő központba kerül, ahol komposztot készítenek belőle, és bio zöldségek termesztéséhez használják.

 

  1. SZINGAPÚR

Vásárlóink egyszerűen bevihetik használt kapszuláikat bármelyik Nespresso üzletbe, vagy a következő megrendelés kiszállításánál odaadhatják őket a futárnak. Az újrahasznosításban részt vevő Nespresso klubtagok 10 százalékos vásárlási kedvezményt biztosító kupont kapnak a kávézaccot zöldségtermesztéshez komposztként felhasználó Quan Fa Bio farmnál.

 

  1. USA

20 helyett immáron 48 államban folytatjuk partneri együttműködésünket a UPS-szel az újrahasznosítás területén. A fogyasztók a 88 000 UPS csomagpont bármelyikén leadhatják az gyűjtőtasakokat. Úgy is dönthetnek, hogy a használtkapszula-gyűjtőasakokat egyszerűen odaadják a UPS futárának, vagy elviszik őket egy UPS üzletbe, drop-boxba, ügyfélszolgálatra, egy Office Depot vagy Staples üzletbe, vagy éppen a UPS valamelyik hivatalos szállítási pontjára.

 

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról és akciós ajánlatainkról.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen személyre szabott ajánlatot,

vagy hívjon minket a +36 80 08 01 08 * telefonszámon
*ingyenesen hívható
Üzenet írása