Környezettudatos mindennapok az irodában – akár már ma is elkezdheti

2021. 05. 13.

Fenntarthatóság

A klímaváltozás intő jeleinek hatására egyre többen választják a mindennapokban is a környezettudatosságot, legyen szó a családi otthonról vagy az irodáról. Az odafigyelés és a bolygóbarát lépések – még ha csak egészen kicsik is – sokat számítanak, annál is inkább, mert példamutatóak lehetnek a közösség többi tagja számára is, ezzel pedig újabb életek változhatnak meg hosszú távon. Az irodában is bármikor választhatók a zöldebb megoldások, és akár már ma el is kezdhető az új szokások bevezetése.

 

Ne nyomtasson feleslegesen

Védje a fákat és csak azt nyomtassa ki, amire valóban szüksége van. Amit lehet digitális formában osszon meg a munkatársakkal: meeting memók, naptár bejegyzések, szerződések – költöztessen mindent egy felhőbe vagy a digitális világ bármeny platformjára.

 

Szelektív hulladékgyűjtés

Van már szelektív kuka az irodában? Gyűjtse elkülönítve az irodában keletkező hulladékot: papír, fém, műanyag – és rögtön szemmel láthatóvá válik, mennyi felesleges csomagolás kerül a rendszerben amit kis odafigyeléssel és tudatos vásárlással akár elkerülhető is lehet. Ha pedig a nyomtatóba kell papírt választani, mindenképp döntsön az újrahasznosított mellett.

 

A kávé új élete

Gyűjtse össze a használt Nespresso Professional kávépárnákat, hogy azok a Nespresso-hoz visszajuttatva új tárgyak formájában születhessenek újjá. Tudta például, hogy a használt kapszulákból toll, bicska, de akár szemüvegkeret is készülhet? A kávézacc is jó helyre kerül, hiszen a Nespresso-nál ezt is hasznosítjuk partnereink segítségével.

 

Környezetbarát tisztítószerek

Ha esetleg kisebb irodában dolgozik, vagy van beleszólása abba, hogy milyen módon tiszítsák meg az iroda különböző helyiségeit, akkor ebben a kérdésben is állon ki a zöld módszerek mellett. Számos olyan tiszítószer van már a piacon, amely a mérgező kemikáliák helyett 100%-ban növényi és természetes összetevőket tartalmaznak, amellett, hogy a hatékonyságuk és az illatuk is remek. Haladjon kis lépésekben, kezdje mondjuk a mosogatószer és a folyékonyszappan lecserélésével, aztán szépen fokozatosan jöhet a többi terület zöldítése is.

 

Legyen saját elviteles kávéspohara

Ha folyton mozgásban van és a kávét is imádja? Akkor itt az ideje, hogya saját pohara legyen. Mit szólna mondjuk egy Nespresso Touch Travel Mug -hoz? Ideális a mérete, nagyszerűen tartja a hideg- és meleg italok hőmérsékletét is, könnyen tiszítható mosogatógépben is és még a designja is szemrevaló. Ha saját bögréje van, minden nap új felesleges papírpohár szeméttől mentheti meg a bolygót.

 

Az utolsó kapcsolja ki és le

Tegye kollégái számára is rutinná, hogy aki utoljára hagyja el az irodát, mindig kapcsolja le a fűtést vagy a légkondicionálót és gondoskodjon arról is, hogy minden villany le legyen kapcsolva és éjszaka csak azok a gépek működjenek, amelyekre feltétlenül szükség van. Célszerű kapcsolóval ellátott elosztókkal felszerelni az iroda munkaállomásait, így egy gombnyomással megoldható az árammentesítés.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról és akciós ajánlatainkról.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen személyre szabott ajánlatot,

vagy hívjon minket a +36 80 08 01 08 * telefonszámon
*ingyenesen hívható
Üzenet írása