A tökéletességhez vezető út

A tökéletes kávé sosem a véletlen műve. Ez az oka annak, hogy a kávécserjétől a kávéscsészéig tartó hosszú értéklánc minden egyes fázisában kitartóan feszegetjük a határokat, így alkotva meg kávéőrleményeinket, amelyek örömteli pillanatokat szereznek Önnek.
A FELELŐS FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ KÁVÉ FINOMABB

Szemléletünknek megfelelően úgy válogatjuk meg termelőinket, hogy biztosítsuk a fenntarthatóságot – nemcsak a termőterületen, hanem a kávé egész világában.

A kávé jövőjének biztosítására alkottuk meg 2003-ban a nonprofit Esőerdő Szövetséggel közösen a NespressoAAA Sustainable Quality™ Programot. Ennek köszönhetően a Nespresso hosszú időre biztosítja a legjobb minőségű kávé beszerzését, miközben magasabb bevételhez juttatja a termelőket, és egyúttal a környezetet is óvja. Felelősségvállalásunk azonban nem ér véget itt, hiszen a program során hosszú távú együttműködésre törekszünk a kávétermelőkkel.

 

A KÁVÉ EGYFAJTA CSERESZNYE

Az egyazon a cserjén növekedő bogyók nem egyszerre érnek be, ezért nem is egyszerre szedik le őket.

Annak érdekében, hogy a Nespresso kávéőrleményekbe kizárólag tökéletesen érett szemek kerüljenek, a kávé túlnyomó részét kézzel szüretelik. Ez időigényesebb és drágább eljárás, de csakis ez garantálja a kiváló minőséget, mivel a kosarakba így nem kerülnek éretlen vagy túlérett szemek.

A francia „terre” (talaj) szóból származó „terroir” kifejezés azokat a területeket jelöli, amelyek azonos magasságon fekszenek, s ahol azonos talajon és egységes klímán (hőmérséklet, csapadék, napfény, páratartalom stb.) növekednek a kávécserjék.

NEM MINDEN KÁVÉBAB EGYFORMA

Minél alaposabb a válogatás és minél egységesebb a kávé, annál jobb lesz a pörkölés – és annál tökéletesebb kávé kerül a csészébe.

Ha a feldolgozás minden lépésében, a farmoktól kezdve egészen a csészéig biztosítani akarjuk a minőséget, akkor újra meg újra ellenőriznünk kell a kávé állagát és ízét: még mielőtt a termelők bezsákolják a termést, mielőtt hajón vagy repülőgépen átszállítják az óceánon, és persze akkor is, amikor megérkezik Európába.

A kávé ízbeli ellenőrzésére kialakított cupping során dől el, hogy csakis a legkiválóbb kávék juthatnak el a pörkölőüzembe.

Akárcsak a parfümkészítők, akik pontosan ismerik az egyes összetevők harmóniáját, a mi szakértőink is aroma-kompozíciókat alkotnak.

Kávékeverékeink összeállítása leginkább az alkímia varázslatához fogható. A Nespresso kóstoló mestereit intenzíven képzik, tesztelik, minősítik, sőt 3 havonta újraminősítik őket, ezzel garantálva különleges képességeiket. Érzékeik túlmutatnak a fizikai korlátokon, és képesek meghatározni a kávé fajtáját, származási helyét, sőt még azt is, milyen gondosan ápolták a növényt.

Kávékeverékeinket Svájcban állítjuk össze, és megalkotásuk folyamata leginkább az alkímia varázslatához fogható. Egyedi karakterük (aroma, íz, testesség stb.) szerint választunk ki bizonyos kávéfajtákat, és úgy párosítjuk őket, hogy azzal még inkább kiemeljük sajátos értékeiket.

EGY ALKIMISTA MŰVÉSZETE

A pörkölés és őrlés létfontosságú szerepet töltenek be kávékeverékeink létrehozásakor, hiszen ekkor felfedhetjük a zöld kávébabok íz és aromavilágát.

A helyes pörkölés módja nemcsak az adott keverék számára tökéletes hőfokot határozza meg, hanem a pörkölés idejét és sok más paramétert is, és ezek révén kihangsúlyozhatók a kávé származási helyének sajátosságai.

A helytelen pörkölés a legjobb kávét is tönkreteheti, a hozzáértő feldolgozás viszont a kávébab minden összetevőjének legjobb tulajdonságait hozza előtérbe, tökéletes egyensúlyt teremtve a termőhely szerinti karakterjegyek közt, érzékletesen kiemelve minden kávé saját egyéniségét. Éppen ezért a Nespresso minden egyes keverékéhez más és más pörkölési profilt dolgoz ki.

A pörkölés technikájától függően ugyanabból az alapanyagból egészen különböző kávék készíthetők. Mi tökéletesen ismerjük az általunk használt kávébabok karakterét, így mindegyiket úgy pörköljük, hogy ízjegyeik optimálisan érvényesülhessenek. Származás, fajta, szállítás, tárolás… ezek a dolgok mind-mind meghatározzák a pörkölés módját. Szakértelmünk a garancia arra, hogy kávéink a szezonális változások ellenére is évről évre, csészéről csészére folyamatosan ugyanazt a tökéletes, megszokott élményt nyújtják.

TERMŐHELY SPECIFIKUS ŐRLÉS A HELYI AROMÁK ELŐCSALOGATÁSÁHOZ

Végső soron az őrlés teszi lehetővé a kávé aromáinak kinyerését, így ez létfontosságú lépés egy kávé nyújtotta élmény megformálásában.

A kávé elkészítésének módját és az elkészült kávé minőségét tehát az őrlés módja is meghatározza. Ám minden kávéfajta vagy keverék elkészítésének módja más és más, ezért nem csupán egyféle őrlési eljárást alkalmazunk, hanem az egyes keverékek jellegéhez igazítjuk az őrlés technikáját, így biztosítva a lehető legjobb minőséget.

A FRISSESSÉG MEGŐRZÉSE

Az őrlés után a kávét laminált alumínium párnákba csomagoljuk, így elzárva a kávét a fénytől és az oxigéntől. Ebben a hermetikusan zárt rendszerben a kávé garantáltan megőrzi az őrlés pillanatában tapasztalt minőségét és 900-nál is több aromáját, így ennek a technológiai megoldásnak köszönhetően akár 12 hónapon át is élvezhetjük a friss őrlemény ízeit.

Az alumínium 100%-ban újrahasznosítható alapanyag, így nem csak
a kávéőrlemények frissességét őrzi meg, hanem az újrahasznosításnak köszönhetően további felhasználása
is lehetséges.

KÍNÁLJA A LEGJOBBAT

A Nespresso minőségbiztosítási rendszere lehetővé teszi, hogy
a kávépárnák és a kávégépk tökéletes kölcsönhatásban legyenek egymással és a kávékészítés folyamatának végén minden íz, illat és zamat a csészébe kerüljön, amelyeket kávés szakembereink megalkottak egy-egy kávéőrlemény ízprofiljának kitalálásakor.

Kávéfőzőink a kávéőrlemények számára legideálisabb hőfokon
és nyomással kezelik a kávépárnákon átfolyó vizet, így az eredmény
egy tökéletes minőségű, ízletes csésze fekete lesz.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról és akciós ajánlatainkról.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen személyre szabott ajánlatot,

vagy hívjon minket a +36 80 08 01 08 * telefonszámon
*ingyenesen hívható
Üzenet írása