FENNTARTHATÓSÁGI
program 2020

FENNTARTHATÓ KÁVÉFARMOK ÉS KÖZÖSSÉGEK

A Nespresso sokkal több annál, mint aminek első pillantásra tűnik. Kávékínálatunk több mint 80 százalékát fenntartható forrásból szerezzük be AAA Sustainable QualityTM Programunk révén. 2003-ban együttműködésre léptünk az Esőerdő Szövetséggel és a kávétermelő farmerekkel, hogy a kiváló minőségű kávé előállítása mellett a környezetet is megóvjuk, sőt biztosítsuk a termelők megélhetését és családjaik, közösségeik jólétét.

100% SZÉN-DIOXID KOMPENZÁCIÓ

Folyamatosan csökkentjük ökológiai lábnyomunkat a gyártási és logisztikai tevékenységek folyamatainak optimalizálásával, emellett pedig célunk, hogy 2020-ra 100 százalékban szén- dioxid semlegessé tegyük vállalatunkat a működéshez kapcsolódó szén-dioxid kibocsátás kom- penzálásával.

A NESPRESSO ÚJRAHASZNOSÍTÁSI PROGRAMJÁNAK BEMUTATÁSA

Elkötelezettek vagyunk a természet és kávé állandó magas minőségének fenntartása mellett. A Nespresso kávé koncepciójának megalkotásakor, a kiváló ízélmény biztosítása érdekében elsődleges szempont volt, hogy a kávé a lefőzés pillanatáig a lehető legfrissebb maradjon. Ezért választottuk kávépárnáink alapanyagául az alumíniumot, amely képes arra, hogy megvédje a kávéőrleményt a fénytől és a levegőtől, ezzel megőrizve az őrlemény frissességét. További előnye pedig, hogy korlátlan alkalommal újrahasznosítható.

MI TÖRTÉNIK A BEGYŰJTÖTT PÁRNÁKKAL?

Az alumínium tartalmú kávépárnákat kiöntik a műanyag gyűjtőtasakból

A kávépárnákat levegőztetik, szárítják

A párnák feldolgozásra kerülnek, az alumíniumot elválasztják a kávézacctól

Az alumínium bekerülve a hazai alumínium feldolgozás körforgásába számos termék alapanyagaként, míg a zacc komposztálás során kerül újrahasznosításra

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról és akciós ajánlatainkról.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen személyre szabott ajánlatot,

vagy hívjon minket a +36 80 08 01 08 * telefonszámon
*ingyenesen hívható
Üzenet írása