FENNTARTHATÓSÁGI
program

FENNTARTHATÓ KÁVÉFARMOK ÉS KÖZÖSSÉGEK

A Nespresso sokkal több annál, mint aminek első pillantásra tűnik. 2020 végére elérjük jelenleg kitűzött fenntarthatósági céljainkat, hiszen az összes kávénkat fenntartható forrásból szerezzük be a AAA Sustainable Quality Programunk révén, valamint vásárlóink több mint 90%-a számára könnyedén elérhető valamelyik újrahasznosítási lehetőségünk. 2003-ban együttműködésre léptünk az Esőerdő Szövetséggel és a kávétermelő farmerekkel, hogy a kiváló minőségű kávé előállítása mellett a környezetet is megóvjuk, sőt biztosítsuk a termelők megélhetését és családjaik, közösségeik jólétét.

100% SZÉN-DIOXID KOMPENZÁCIÓ

Folyamatosan csökkentjük ökológiai lábnyomunkat a gyártási és logisztikai tevékenységek folyamatainak optimalizálásával, így sikerült elérnünk, hogy 2020-ban tevékenységeink karbonsemlegessé válnak. Továbbá, elköteleződtünk amellett, hogy karbonsemlegessé teszünk minden csésze Nespresso kávét 2022-ben, és tovább csökkentjük az egy csésze kávéra jutó karbon lábnyomot. Emellett kibővítjük fatelepítési programunkat a kávéfarmokon és környékükön civil szervezeti partnereink, a Rainforest Alliance (Esőerdő Szövetség) és a PUR Projet segítségével, így kompenzálva fennmaradó szén-dioxid kibocsátásunkat.

A NESPRESSO ÚJRAHASZNOSÍTÁSI PROGRAMJÁNAK BEMUTATÁSA

Elkötelezettek vagyunk a természet és kávé állandó magas minőségének fenntartása mellett. A Nespresso kávé koncepciójának megalkotásakor, a kiváló ízélmény biztosítása érdekében elsődleges szempont volt, hogy a kávé a lefőzés pillanatáig a lehető legfrissebb maradjon. Ezért választottuk kávépárnáink alapanyagául az alumíniumot, amely képes arra, hogy megvédje a kávéőrleményt a fénytől és a levegőtől, ezzel megőrizve a kávé frissességét és aromáit. További előnye pedig, hogy korlátlan alkalommal újrahasznosítható. Annak érdekében, hogy az alumínium ne vesszen kárba, létrehoztuk saját használtkapszula-gyűjtő rendszereinket, és kapszuláink gyártása során már elkezdtünk újrahasznosított alumíniumot használni.

MI TÖRTÉNIK A BEGYŰJTÖTT KÁVÉPÁRNÁKKAL?

Az alumíniumtartalmú kávépárnákat kiöntik a műanyag gyűjtőtasakból

A kávépárnákat levegőztetik, szárítják

A párnák feldolgozásra kerülnek, az alumíniumot elválasztják a kávézacctól

Az alumínium bekerülve a hazai alumíniumfeldolgozás körforgásába, számos termék alapanyagaként, míg a zacc komposztálás során kerül újrahasznosításra

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról és akciós ajánlatainkról.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen személyre szabott ajánlatot,

vagy hívjon minket a +36 80 08 01 08 * telefonszámon
*ingyenesen hívható
Üzenet írása