Hogy a kávé mindenkinek
javára váljon

Így az emberek és a közösségek is virágozhatnak

B CORP™ VÁLLALATKÉNT

DOLGOZZUNK EGYÜTT, KÉZ A KÉZBEN!

2003 óta arra vágyunk, hogy értékláncunk minden egyes tagja számára valódi értéket teremtsünk; erre szolgál AAA Sustainable Quality™ Programunk. A B Corp™ elveivel összhangban célunk, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyek javítják a termés mennyiségét és minőségét, hosszú távú megélhetést biztosítva a farmereknek – közben pedig segítenek megóvni a környezetet.

Fenntartható termelés

Az Esőerdő Szövetség támogatásával képessé tesszük a farmereket a fenntartható termelésre

Hosszú távú megélhetés

Farmereinknek jobb árakat, minőségi felárat és biztonságot kínálunk

Befogadó szemlélet

Tovább dolgozunk azon, hogy mindenki élhessen a lehetőségekkel

Több mint 120 000 kávétermelő
vállalta, hogy fenntartható módszerekkel kiváló minőségű kávét termel

A Nespresso kávék 93%-át
az AAA Programból szerezzük be

Közel 20 éve
működünk együtt az Esőerdő Szövetséggel

TERMÉNYBIZTOSÍTÁS

Az éghajlatváltozás pusztító hatást gyakorolhat a kávéfarmerek ültetvényeire, akiknek többnyire nem telik biztosításra. A Blue Marble Mikrobiztosítóval és a Fairtrade-del egybevetjük az aktuális és archív időjárási adatokat, kiszámítva, melyik farmokat érinti szélsőséges időjárás, és automatikus kifizetéseket biztosítunk.
A program mostanra több mint 4700 farmer számára és 15 000 hektárnyi kávéültetvényre nyújt védelmet a kolumbiai Aguadasban és Norte Caldasban.

A FARMEREK NYUGDÍJA

Idős korára a kávétermelők sok esetben nem számíthatnak anyagi biztonságra. A kolumbiai kormánnyal, a Fairtrade-del és az Aguadasi Kávéfarmerek Szövetkezetével együttműködve több mint 2000 helyi termelő számára biztosítjuk a nyugdíj-előtakarékosság lehetőségét. Közülük 170 ember már élvezheti is a nyugdíját, nemrég pedig Indonéziában indítottunk útjára egy hasonló kezdeményezést.

ORIGINS

ORIGINS termékcsaládunkkal néhány ritka, kiváló minőségű kávéfajta különleges feldolgozási módszerén keresztül mutatjuk be a helyi kávémesterek tradicionális tudását, és egyedi ízvilágot alkotunk. Fedezze fel ORIGIN India, ORIGIN Brazil és ORIGIN Guatemala kávépárnáinkat!

REVIVING ORIGINS

Vannak olyan vidékek, ahol a polgárháborúk, gazdasági és környezeti katasztrófák miatt szinte megszűnt a kávétermelés. Ezeken a helyeken a farmerekkel, a civil szervezetekkel és a kormányokkal együttműködve újjáélesztjük a kávétermesztést, hogy támogassuk a helyi gazdaságot, és megőrizzük a különleges helyi kávéfajtákat.

Fedezze fel a Nespresso kávék világát

ORIGIN BRAZIL

Édes és selymesen lágy

Részletek

ORIGIN INDIA

Fűszeres és intenzív

Részletek

ORIGIN GUATEMALA

Merész és selymes

Részletek

CONGO Organic

Gyümölcsös és kekszes

Részletek

SZÁMTALAN TÖRTÉNET,
EGY KÖZÖS CÉL

Minden farmernek és agronómusnak megvan a maga története. Mindegyik sztori más, egy dologban azonban egyeznek – ez pedig a minőség és a fenntarthatóság iránti elkötelezettség. Képzést biztosítunk a termelők számára, és olyan eszközöket, amelyeket mindig a helyi környezeti és közösségi viszonyokhoz igazítunk.

ISWANDI

Több mint 1800 társához hasonlóan Iswandi is jobb életre, magasabb bevételekre, bőségesebb és jobb minőségű termésre számíthat, mióta belépett az indonéziai Aceh-ben működő kávészövetkezetbe, amit a Nespresso, a Fairtrade és az Olam kávékereskedő cég alapított.

ALBA MARIA

Mivel az éghajlatváltozás miatt egyre kiszámíthatatlanabb lett az időjárás, Alba már arra készült, hogy felhagy 7200 kávécserjéje gondozásával, de miután csatlakozott a Nespresso és a Blue Marble terménybiztosítási programjához, nyugodtan folytathatja a munkáját.

TAFADZWA NYAKUCHENA

Ennek a zimbabwei agronómusnak meg kellett élnie, hogy az aszály és a gazdasági válság szinte teljesen elpusztítja hazája kávéiparát. Ma már a Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program munkatársaként járja a kávéültetvényeket, fenntartható termelési módszerekre tanítva a helyi farmereket.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról és akciós ajánlatainkról.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen személyre szabott ajánlatot,

vagy hívjon minket a +36 80 08 01 08 * telefonszámon
*ingyenesen hívható
Üzenet írása