Lyreco logo

COLOMBIA ORGANIC

Boros és pirított gabonás

Organikus Arabica kávé Kolumbia távoli Tolima régiójából.

Intenzitás 6/ 12

Válassza ki a mennyiséget:
Vásárlás a Lyreco-nál

ORIGINS - ORGANIC
Minden single origin kávénk egy adott országból származik, és bizonyos módon mindegyik magában hordozza termőhelye sajátosságait.

A legodaadóbb figyelemmel gondozott organikus (bio) kávéink ugyanolyan kivételes ízeket kínálnak, mint különleges single origin kávéink, amelyeket a biogazdálkodás szabályai szerint termesztettek.

A biogazdálkodás olyan mezőgazdasági gyakorlat, amely a fenntarthatóság, az etikus megközelítés és a környezettudatosság elveire épül. A biogazdálkodás alapelvei a következők:
- a vegyszermentesség: A termesztés során természetes módszereket alkalmaznak a kártevők és betegségek elleni védekezésre.
- Tilos a genetikailag módosított élőlények (GMO-k) használata, emellett hangsúlyt fektetnek a talaj megfelelő kezelésére és a talajtakarásra, amelynek révén csökken a talajerózió és javul a talaj tápanyagellátottsága.
- A szabályok révén a kávétermelők arra törekednek, hogy a mezőgazdasági termelés környezetkímélő legyen, minimalizálják a negatív hatásokat a természetre és az állatokra, valamint biztosítsák az egészséges, kivételes minőségű kávé előállítását.

EREDET
A tolimai kisbirtokos farmerek szédítő magasságban élnek és dolgoznak, a legnagyobb gonddal nevelve a fák és felhők árnyékában megbúvó kávécserjéket. Az Andok vulkánjai azonban az árnyéknál jóval többet tesznek hozzá a kolumbiai kávé minőségéhez: ásványi anyagaikkal és hamujukkal különleges talajt alkotnak, amelyen egészséges, összetett ízvilágú kávé terem. A Colombia Organic krémes textúrája pirított gabonás aromákat és a piros bogyós gyümölcsök klasszikus ízjegyeit rejti.

Az erős, jól szervezett farmerközösség tagjai büszkék szakmai tudásukra, és nagyon ügyelnek rá, hogy fenntartható gazdálkodási módszereikkel kiváló minőségű kávét termeljenek.
A Nespresso elkötelezetten dolgozik a regeneratív mezőgazdasági modell elterjesztésén. Az ehhez vezető út fontos mérföldköveit organikus kávéink képviselik.

TEJJEL
Ha a Colombia Organic kávéból latte macchiato-t készít, a tej kiemeli az édes, karamellizált ízjegyeket, és kerek, selymes textúrát ad a kávénak.

ÍZÉLMÉNY

TESTESSÉG
KESERŰSÉG
SAVASSÁG
PÖRKÖLÉS

KÁVÉKÉSZÍTÉS

ESPRESSO
LUNGO

Összetevők és allergén anyagok

Védőgázos csomagolás. 100% pörkölt és őrölt kávé Nettó súly (50 kapszula): 315 g Svájcban készült

JAVASOLT KÁVÉ