ORIGINS - ORGANIC
Minden single origin kávénk egy adott országból származik, és bizonyos módon mindegyik magában hordozza termőhelye sajátosságait.
A legodaadóbb figyelemmel gondozott organikus (bio) kávéink ugyanolyan kivételes ízeket kínálnak, mint különleges single origin kávéink, amelyeket a biogazdálkodás szabályai szerint termesztettek.
A biogazdálkodás olyan mezőgazdasági gyakorlat, amely a fenntarthatóság, az etikus megközelítés és a környezettudatosság elveire épül. A biogazdálkodás alapelvei a következők:
- a vegyszermentesség: A termesztés során természetes módszereket alkalmaznak a kártevők és betegségek elleni védekezésre.
- Tilos a genetikailag módosított élőlények (GMO-k) használata, emellett hangsúlyt fektetnek a talaj megfelelő kezelésére és a talajtakarásra, amelynek révén csökken a talajerózió és javul a talaj tápanyagellátottsága.
- A szabályok révén a kávétermelők arra törekednek, hogy a mezőgazdasági termelés környezetkímélő legyen, minimalizálják a negatív hatásokat a természetre és az állatokra, valamint biztosítsák az egészséges, kivételes minőségű kávé előállítását.
EREDET
Hosszú távú Reviving Origins programunkban a farmerekkel közösen keltünk új életre egy-egy kávétermelő vidéket. Kongóban az éveken át húzódó polgárháború és politikai bizonytalanság miatt sok ültetvény gazdátlanná vált, de a Nespresso Reviving Origins programjában a helyi farmerek valamint helyi és nemzetközi partnereink összefogtak a kongói kávé megmentéséért. Így évről évre többet tudunk majd kínálni ebből a selymes textúrájú, organikus kávéból, amelynek lágyan gyümölcsös ízét pirított gabonás és diós aromák gazdagítják.
A kongói Kivu-tó partjának gazdag vulkanikus talaja ideális feltételeket biztosít a gyümölcsös és édes gabonás jegyekben bővelkedő kávé termesztéséhez.
TEJJEL
Latte macchiato-ként elkészítve jobban érvényesülnek a kávé édeskés, gabonás és kekszes ízjegyei, és az ital kiegyensúlyozottabbá válik.