ORIGINS - ORGANIC
Minden single origin kávénk egy adott országból származik, és bizonyos módon mindegyik magában hordozza termőhelye sajátosságait.
A legodaadóbb figyelemmel gondozott organikus (bio) kávéink ugyanolyan kivételes ízeket kínálnak, mint különleges single origin kávéink, amelyeket a biogazdálkodás szabályai szerint termesztettek.
A biogazdálkodás olyan mezőgazdasági gyakorlat, amely a fenntarthatóság, az etikus megközelítés és a környezettudatosság elveire épül. A biogazdálkodás alapelvei a következők:
- a vegyszermentesség: A termesztés során természetes módszereket alkalmaznak a kártevők és betegségek elleni védekezésre.
- Tilos a genetikailag módosított élőlények (GMO-k) használata, emellett hangsúlyt fektetnek a talaj megfelelő kezelésére és a talajtakarásra, amelynek révén csökken a talajerózió és javul a talaj tápanyagellátottsága.
- A szabályok révén a kávétermelők arra törekednek, hogy a mezőgazdasági termelés környezetkímélő legyen, minimalizálják a negatív hatásokat a természetre és az állatokra, valamint biztosítsák az egészséges, kivételes minőségű kávé előállítását.
EREDET
Bejártuk Peru távoli vidékeit, hogy felleljük a legfinomabb organikus Arabica kávét – amire végül szó szerint a felhők között, 1600-2100 méter magasan , az Andok meredek hegyoldalain találtunk rá. Az itt élő kisbirtokos farmerek féltő gonddal nevelgetik a Peru Organic elegáns, gyümölcsös aromájú, pirított gabonás ízjegyeket hordozó kávéját.
TEJJEL
A Peru Organic latte macchiato-ként elkészítve a legfinomabb, kellemes egyensúlyban a tejes karakter és az édes karamellás, mogyorós ízvilág között.