HOGYAN INSPIRÁLTA NÁPOLY HANGULATA RISTRETTO KÁVÉÖRLEMÉNYÜNKET?

2019. 05. 07.

Érdekességek

Szakértőink az olasz hagyományokból merítettek ihletet, amikor a legkülönfélébb termőhelyekről származó zöldkávékból, kifinomult válogatással alkották meg ezt az összetett ízvilágú kávét.

Az espresso hazája természetesen Olaszország.

1905-ben a La Pavoni Ideale volt az első úgynevezett Espresso kávégép Luigi Bezzera feltaláló eredeti ötlete alapján, amelyet sorozatban kezdtek gyártani, és amelynél a folyamat gyorsítása érdekében gőznyomásos technológiát alkalmaznak. A gép mindenki számára „expressz gyorsasággal” készítette el saját, erős és aromás kávéját, vagyis a vendégeket többé egy közös edényből szolgálták ki.

A 80-as években egy Nestlénél dolgozó svájci mérnök olasz feleségével Olaszországba ment nyaralni, ahol a nő arra kérte párját: azonnal találjon ki valamit, hogy otthon is ilyen kiváló kávét ihasson.

Nem sokkal később létrejött a Nespresso Company, és ettől kezdve készítjük saját kávénkat.

Olaszország, az espresso hazája, híres lenyűgöző kávékultúrájáról.

Az intenzív ízvilágú espresso kifejlesztése során természetesen mi is ellátogattunk Olaszországba, egészen pontosan Nápolyba. Bejártuk a város legjobb kávézóit (azokat, ahol a helyiek isszák kávéjukat), ellátogattunk kávépörkölő szakemberekhez, majd a nápolyi klasszikus nyomán létrehoztuk saját ristrettónkat – némi Nespresso-csavarral.

Őrleményeink közül ebben az erőteljes keverékben találkozik a legtöbb, különféle eredetű kávé. Ezeket nagy gonddal válogattuk, hogy a végeredmény kiadja azokat a ragyogó ízjegyeket, amelyek megkülönböztetik a többi ristrettótól.

A nápolyi klasszikus nyomán létrehoztuk saját ristrettónkat némi Nespresso-csavarral.

A Kolumbia fennsíkjairól származó Arabicát gyümölcsös, kissé savas aroma jellemzi; ez részben a termőtalajnak köszönhető, másrészt pedig a nedves eljárású feldolgozásnak, amikor a kávészemet körülölelő gyümölcshúst fermentálással lazítják fel, majd pedig vízzel mossák le.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról és akciós ajánlatainkról.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen személyre szabott ajánlatot,

vagy hívjon minket a +36 80 08 01 08 * telefonszámon
*ingyenesen hívható
Üzenet írása