Bemutatjuk a Congo Organic-ot, a Reviving Origins program első organikus kávéját

2021. 10. 14.

Hírek

A Nespressonál szívügyünk a minőség és a fenntarthatóság. 2019-ben mutattuk be hivatalosan a Reviving Origins programunkat, amelynek célja, hogy újra beindítsa a kiváló minőségű kávé termelését a világ nehéz helyzetű régióiban. Kolumbia, Zimbabwe, Puerto Rico, Kuba és Uganda egyes régióinak sikeres bevonása után most a Kongói Demokratikus Köztársaságban (KDK) is bevezetésre került. Innen hoztuk el Önöknek a kínálatunk első, organikus gazdálkodásból származó kávéját, a Congo Organic-ot, amelyet selymes, pirított gabonás ízjegyek, mogyorós aromák és lágy gyümölcsösség jellemez.

Világszerte egyre többen fogyasztanak kávét, amely nem csupán egy értékes árucikk, hanem számos közösség számára elengedhetetlen megélhetési forrás is. A Reviving Origins programmal elkötelezetten küzdünk a veszélyeztetett, minőségi kávék fennmaradásáért, valamint támogatjuk azokat a kávétermelő közösségeket, amelyek segítségünkkel sikeresen megküzdhetnek az előttük álló kihívásokkal.

Célunk, hogy hosszú távú együttműködést alakítsunk ki a termelőkkel és a közösségekkel, hogy újjáélesszük és fenntarthatóvá tegyük a kávétermelést, amit eddig polgárháborúk, gazdasági válságok vagy a környezeti katasztrófák súlytottak. Jelentős sikert értünk már el Kolumbia, Zimbabwe, Puerto Rico, Kuba, Uganda több régiójában is, most pedig a Kongói Demokratikus Köztársaságban (KDK) indulhatott el programunk. A Nespresso 5 év alatt (2019–2023)  10 millió svájci frankot fektet be a kiválasztott országok egyes régióban a kávéipar újjáélesztésébe, a gazdaságok fejlesztésének ösztönzése céljából. A programban résztvevő termelőkkel együttműködve olyan mezőgazdasági képzést nyújtunk, amelyekkel a lehető legmagasabb minőségű termést tudják elérni. Emellett igyekszünk infrastrukturális jellegű kihívás megoldásában is segítséget nyújtani az érintett területeken, például nedves malom építésével, ivóvíz nyerő helyek létesítésével, vagy kávétermelő szövetkezetek létrehozásának támogatásával. A termelőkkel közösen igyekszünk enyhíteni a környezeti tényezők negatív hatását is, olyan területekre összpontosítva, mint a vízgazdálkodás vagy a fásítás.

A Reviving Origins eredményeihez a Nespresso különleges, a kávétermelő országokban meghonosított fenntartható beszerzési modellje, a Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program teremt alapot, amelyben világszerte több mint 120 000 kávétermesztő farmer vesz részt.  Ezt az Esőerdő Szövetséggel közösen hoztuk létre 2003-ban, hogy a gazdák biztosítani tudják termésük magas minőségét és mennyiségét, miközben megóvják környezetüket, és javítják saját és közösségeik életminőségét.

A Congo Organic, a Reviving Origins program első organikus kávéja amelyet az organikus gazdálkodás standardjai szerint termesztettek. A Kongó keleti részén fekvő Kivu-tó partvidéke csapadékos, gazdag vulkanikus talajú terület, ami ideális terroir az Arabica számára. Az éveken át húzódó polgárháború és politikai bizonytalanság miatt sok ültetvény gazdátlanná vált, a farmerek pedig csak egy töredékét tudták kihasználni a különleges kongói kávéban rejlő lehetőségeknek. Reviving Origins programunk segítségével ezek a területek és az itt gazdálkodók új lehetőségekhez jutottak, hogy világszerte megmutathassák a kávérajongók számára a termőterület kükönlegessének köszönhető íz- és aromajegyeket.

Az organikus gazdálkodás a Congo Organic blend kulcsfontosságú eleme, amely azt jelenti, hogy a termelés során nem használnak kémiai vagy szintetikus anyagokat tartalmazó szereket, például műtrágyát vagy növényvédőszereket. Helyette komposztálással és a szerves trágyák használatával törekednek az ökoszisztémák megőrzésére. Természetes úton növelik a talaj termékenységét, elősegítik az ökológiai egyensúlyt és megőrzik a biodiverzitást. A Congo Organic esetében az eredmény egy rendkívüli, selymes, pirított gabonás ízjegyekkel, mogyorós aromákkal és lágy gyümölcsösséggel rendelkező szezonális kávékülönlegesség lett.

A Congo Organic 50-50%-os arányban osztott pörkölést kapott. Mindkét rész sötéten és röviden van pörkölve, de az első részt kicsit sötétebbre és hosszabban pörköljük, hogy a kávé intenzívebb legyen.

Próbálja ki ezt a kávét latte macchiatoként is elkészítve! Tej hozzáadásával édesebb, lágyabb lesz az ital, kiemelve a kávé gabonás és kekszes ízjegyeit.

Ez az újdonság kínálatunk különleges darabja, ami csak limitált darabszámban, korlátozott ideig érhető el.

RENDELÉS

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen újdonságainkról és akciós ajánlatainkról.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen személyre szabott ajánlatot,

vagy hívjon minket a +36 80 08 01 08 * telefonszámon
*ingyenesen hívható
Üzenet írása